Uudised

ERAKOOL

5.b klass osales oktoobris pudrukuu programmis „Pudrusööja 2017“

08.11.2017

Sellel sügisel tähistati juba teist aastat Eestis pudrukuud toreda ettevõtmisega, kus lapsed saavad koolides, oma õpetaja juhendamisel ja terve klassiga korraga, katsetada oma retsepte teraviljadest. Pudruprogrammi eesmärk on tõsta laste teadlikkust tervislikust toidust, eriti teravilja toitudest ning saada rohkem infot õigete toitumisvalikute ja toiduvalmistamise kohta.
Oma klassi tegemistest kirjutas 5.b klassijuhataja Tiia Pällo.

Korraldasime oma klassiga pudruhommiku. Kaasas toiduained, potid, põlled ja köögirätikud. Valisime klassi pudruhommikuks kolm lihtsat ja maitsvat pudruretsepti marjade ja moosidega, mida kõik söövad. Moodustasime kolm toimkonda.

Putrude valmistamine oli kõigile üllatuseks päris lihtne ja õnnestus igal toimkonnal, isegi mannapuder ei kõrbenud põhja. Pudrud valmis, katsime lauad ja serveerisime pudruportsud. Väga maitsev oli ka! Siit innustus kõigile – pudru valmistamine on lihtne ja puder maitseb väga hästi erinevate mooside, marjade ja vahukoorega.

Teraviljadest ja tervislikust toitumisest rääkisime klassijuhataja tunnis. Auhinnaks saime pudruprogrammilt diplomid ja palju erinevaid pudruhelbeid ja retseptiraamatukesed.

Aitäh pudruprogrammile!

I toimkond valmistas:  Neljaviljahelbe puder maasikate, mustikate ja vahukoorega
Koostis:
1l vett
piima
3,5 – 4 dl neljaviljahelbeid,
soola, suhkrut,
värsked maasikad ja mustikad,
vahukoor
Valmistamine:
Potti valada vesi ajada keema, lisada neljaviljahelbed, lisada natuke piima. Segada ja maitsestada soola ja suhkruga. Keeta nõrgal tulel 4-5 min. Kaane all lasta paar minutit seista. Serveerida marjade ja vahukoorega.

II toimkond valmistas:  Mannapuder maasikate, mustikate ja kaneeliga
Koostis:
1l piima
2,5 dl mannat
soola, suhkrut
maasikamoos
jahvatatud kaneel
värsked maasikad ja mustikad
Valmistamine:
Potti valada piim ajada keema, lisada mannat pidevalt vispliga putru segades. Maitsestada soola ja suhkruga. Keeta nõrgal tulel kuni valmimiseni. Kaane all lasta paar minutit seista. Serveerida taldrikule ja puistata peale jahvatatud kaneeli, lisada moosi ja kaunistada marjadega.

III toimkond valmistas:  Kaerahelbe puder endale maitsva moosi ja marjadega
Koostis:
1l vett
3,5 – 4 dl kaerahelbeid,
soola, suhkrut,
Endale maitsev moos ja värsked marjad
Valmistamine:
Potti valada vesi ja ajada keema, lisada kaerahelbed. Segada ja maitsestada soola ja suhkruga. Keeta nõrgal tulel 4-5 min. Kaane all lasta paar minutit seista. Serveerida moosi ja marjadega.

 

Jalus