fbpx
Otsi
 

Uudised

ERAKOOL

7.a klass õppis söögitegemist peakoka käe all

16.12.2019

12. detsembril pühendas restoran Mimosa peakokk Juhan Heinsalu hommikupooliku meie 7.a klassile, et koos Eesti toitu valmistada. Peakokk Juhan sattus meie kooli tänu projektile „Peakokad koolis”, mis valmis Eesti Peakokkade Ühenduse, Maaeluministeeriumi ning Tervisearengu Instituudi koostöös. Projekti raames käisid 46 Eesti peakokka 99 koolis ja 100. kool sai olla Audentese erakool.

Projekt on mõeldud 6., 7. ja 8. klassi õpilastele. Peakokk valib näidistunnis kokkamisele tulevad retseptid ning toob kaasa ka tooraine. Iga näidistunni ette vaatavad lapsed kahte filmi: 15-minutiline film „Eesti toidu lugu 19. sajandist kuni tänapäevani“ ja toiduohutuse 5 võtit ehk „Köögis ohutult ja teadlikult“.

Seejärel asuti kokkama. 7.a klass valmistas endale viiekäigulise lõunasöögi. Menüüs oli:

  • Karask
  • Taimne risoto
  • Koorene lõhesupp
  • Röstitud aedviljad ja sealiha musta leiva kattes
  • Mahlane rukkivaht

Need ja kõik teised projektis kasutusel olnud retseptid on huvilistele kättesaadavad SIIN. Sealt leiab videod, kuidas toite valmistada ning iga iga retsepti all on ka PDF fail printimiseks.

Kogu üldinfo projekti kohta on olemas Eesti toidu kodulehel www.eestitoit.ee.

Jalus